Jelentkezzen be a hirdetés feladáshoz

Régi bútorok

Régi bútorok

A Seuso kincsek

Seuso kincsek

A régi tárgyak gyűjtése maga is művészet és igen sok ismeret megszerzésére ad alkalmat. Ez a tudás nemcsak magukra a műtárgyakra vonatkozik, hanem kiterjed megszerzésük módjára és karbantartásukra is. Sajnálatos módon az antik tárgyak és régiségek értékének megbecsüléséhez nincs biztos iránytű, de tapasztalat és tudás révén tájékozottá válhatunk.

A Ming porcelán

A Ming porcelán

árverésAukció

Aukció – latin eredetű szó, műtárgyak nyilvános árverése.

Tovább olvasom »


A Seuso kincs története

seuso-kincs.jpg

A Seuso-kincs egy ókori római eredetű dísztárgy együttes. A mai Dunántúlt időszámításunk előtt 12-ben foglalták el a Római Birodalom csapatai. Az akkor még nagyobb kiterjedésű, partjain ingoványos Lacus Pelso (mai nevén Balaton) mentén élt a mai Polgárdi szőlőhegyén Seuso, aki gazdag római polgár, esetleg a római hadsereg magas rangú tisztje, helytartója lehetett.

Tovább olvasom »


Aukciók - régiség árverések

aukcio_-1.jpg

Ha a kezdő műgyűjtő már némi tájékozottságra tett szert a piacon kiválasztott területét illetően, s ami a legfontosabb, van már némi fogalma az őt érdeklő cikkek áráról is, itt az ideje eldönteni, mennyi pénzt kíván elkölteni első vásárlása során. Nagyon fontos megszabni a felső határt, és tanácsos szerény összeggel kezdeni. Az újonc még mindig nem ismeri ki magát a műtárgyak között, s elég nagy a rossz vásárlás veszélye. Jobb elejét venni a lehetséges veszteségnek, jobb, ha óvatosan intézi az első vásárlást.

Tovább olvasom »

Hírdetések

Régi órák gyűjtése

Régi órák gyűjtése