Jelentkezzen be a hirdetés feladáshoz

Régi bútorok

Régi bútorok

A Seuso kincsek

Seuso kincsek

A régi tárgyak gyűjtése maga is művészet és igen sok ismeret megszerzésére ad alkalmat. Ez a tudás nemcsak magukra a műtárgyakra vonatkozik, hanem kiterjed megszerzésük módjára és karbantartásukra is. Sajnálatos módon az antik tárgyak és régiségek értékének megbecsüléséhez nincs biztos iránytű, de tapasztalat és tudás révén tájékozottá válhatunk.

A Ming porcelán

A Ming porcelán

restaurálásfaanyag régi zongorából

zongora_1_34-es_fatokes_zongora_josef_grund_becsi_gyarabol.jpg

A múlt század elején, Keresztély zongorakészítő műhelyében készült ¾-es, fatőkés zongora, Josef Grund bécsi műhely mintája szerint. A lábai, a kottatartó, és a billentyűfedél már le van szerelve (átalakítva), a maradék fa és a hangszer lelke elvihető. Restaurátorok figyelmébe! Régi faanyag.

Tovább olvasom »


Albert Jackson-David Day: Régiségek gondozása és javítása

regisegek_gondozasa.jpg

A Régiségek gondozása és javítása, ez a gazdagon illusztrált és a témát teljesen átfogó kézikönyv a maga nemében az első. Az olvasó olyan forrásmunkát tart kezében, amely a legkülönbözőbb régiségeket gyűjtő amatőröknek és szakembereknek ad megbízható gyakorlati tanácsokat féltett kincseik gondozását és felújítását illetően.

Szerző: Albert Jackson-David Day
Cím: Régiségek gondozása és javítása
Kiadó: Novotrade
Kiadás éve: 1990
Téma:Régiségek,
Sorozat: Műkincshatározó
Egyéb információ: 240 oldal

A könyv szép, újszerű állapotban van.

Tovább olvasom »


Antik bútorok restaurálása

restaurator.jpg

Az antik bútorok bizonyos javításait célszerű szakműhelyben végeztetni. Nagyobb arányú vagy komplex restaurálást kifejezetten restaurátorra kell bízni.

Tovább olvasom »

Hírdetések

Régi órák gyűjtése

Régi órák gyűjtése