Jelentkezzen be a hirdetés feladáshoz

Régi bútorok

Régi bútorok

A Seuso kincsek

Seuso kincsek

A régi tárgyak gyűjtése maga is művészet és igen sok ismeret megszerzésére ad alkalmat. Ez a tudás nemcsak magukra a műtárgyakra vonatkozik, hanem kiterjed megszerzésük módjára és karbantartásukra is. Sajnálatos módon az antik tárgyak és régiségek értékének megbecsüléséhez nincs biztos iránytű, de tapasztalat és tudás révén tájékozottá válhatunk.

A Ming porcelán

A Ming porcelán

kőedénySómáz

Többnyire kőedények csillogó mázas, vékony nátronüveg-bevonat. A tárgy égetése közben sót szórnak a kemencébe. Jellegzetesen likacsos, gödrös felületet képez.

Tovább olvasom »


Gyöngyszínü kőedény

Gyöngyház fényű mázzal készült finom cserép, hasonlít a krémszínű kőedényre, de máza kékes. Josiah Wedgwood találta fel 1779-ben, krémszínű kőedényeinek tökéletesítésekor.

Tovább olvasom »


Schnelle

Magas, felfelé keskenyedő, többnyire sómázas kőedény, amelyet a 16. században a Rajna-vidéken állítottak elő. Gyakran függőleges képmezők tagolják, és dombormíves bibliai vagy mitológiai tárgyú jelenetek díszítik.

Tovább olvasom »


Creamware - krémszínű kőedény

Vékony falú, könnyű, finom, krémszínű, áttetsző, ólomtartalmú mázzal bevont kőedény típus. Staffordshire-ben az 1740-es években kísérletezték ki. A 18. században asztali edényként terjedt el.

Tovább olvasom »


Queen's ware

Az ólommázzal bevont krémfehér kőedény technikailag tökéletesebb fajtája, melyet Josiah Wedgwood fejlesztett ki 1759-ben.

Tovább olvasom »

Hírdetések

Régi órák gyűjtése

Régi órák gyűjtése

Régiség lexikon

Régiség lexikon