Jelentkezzen be a hirdetés feladáshoz

Régi bútorok

Régi bútorok

A Seuso kincsek

Seuso kincsek

A régi tárgyak gyűjtése maga is művészet és igen sok ismeret megszerzésére ad alkalmat. Ez a tudás nemcsak magukra a műtárgyakra vonatkozik, hanem kiterjed megszerzésük módjára és karbantartásukra is. Sajnálatos módon az antik tárgyak és régiségek értékének megbecsüléséhez nincs biztos iránytű, de tapasztalat és tudás révén tájékozottá válhatunk.

A Ming porcelán

A Ming porcelán

háborúSzabadság 1945

ujsag027.jpg

Eladó eredeti Szabadság újság. Vezércikk, a hazahozott háborús bűnösök megkezdődött pere.

Használt, de nem sérült, vagy szakadt.

Átvehető: Budapest- Blahán

Tovább olvasom »


Kotta a II. vh. előtti időkből - Szendy Árpád: Braun P. - Előtanulmányok naponta használatos skála, oktáva és akkord-gyakorlatainkhoz

szendy_arpad_braun_p_elotanulmanyok.gif

Gyűtőknek, ill. zenebarátoknak ajánlott ritkaság! Kotta a II. vh. előtti időkből.

A Zeneakadémia ezt írja Szendyről: "Szendy Árpád a magyar zenepedagógia egyik legjelentősebb alakja, aki mint kiváló zongoraművész és -tanár Chován Kálmánnal együttműködve kidolgozta a Zeneakadémia zongora tanszakának első rendszeres, valamennyi évfolyamra kiterjedő tantervét és tananyagát. Ezzel nemcsak az akadémiai képzés normáit határozta meg, hanem, miután tantervét kiterjesztették az összes állami zeneiskolára, a magyar zongoraoktatás egészének is irányt szabott."

Tovább olvasom »


Régi szakkönyv 1942-ből - Dr. Kovalóczy Rezső: Az anyaggazdálkodás és közellátás szabályai

dr_kovaloczy_rezso_az_anyaggazdalkodas_es_kozellatas_szabalyai.gif

Gyűjtőknek, kutatóknak ajánlott a háborús évekből származó ritkaság!

"Gazdasági törvényhozásunk az általános európai politikai és gazdasági viszonyok hatása alatt gondos előrelátással már a háború kitörése előtt kiépítette a törvényes alapjait azoknak a kivételes rendkívüli gazdasági korlátozásoknak, amelyeknek alkalmazására háború idején, vagy az országot közvetlenül fenyegető háborús veszély esetében szükség van."

Tovább olvasom »

Hírdetések

Régi órák gyűjtése

Régi órák gyűjtése

Régiség lexikon

Régiség lexikon